Dissabte, 23 De Juny De 2018
Av. Catalunya, 4 - Castellserà, Castellserà - 25334
Telèfon: Tel. 973 610 005 
Fax: Fax 973 610 311

Turisme

1 · 2 ...   »

La Panera

Foto

La Panera és un edifici construït al segle XVI per l'abat Domènec Porta com ho testimonia el seu escut gravat en una arcada interior. Consta de planta baixa i primera planta. La singularitat de la seva construcció radica en la portada d'entrada de mig punt amb dovelles i l'escut abacial en la part superior; les columnes amb les arcades, que des de la planta baixa sostenen tot l'edifici. L'embigat amb esplèndides bigues de fusta melis i el teginat del sostre amb cassetons amb rajoles de terrissa. Cal destacar també els senyals dels picapedrers encara visibles. En un principi estava destinat com a magatzem per a recollir els delmes de la senyoria de Poblet de la Baronia de l'Urgell. Posteriorment, i una vegada restaurat, es destina a activitats culturals com teatre, concerts, exposicions, conferències...

L'any 2001 fou declarat Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN), en la categoria de monument artístic.

La creu de terme

Foto

La creu de terme data del segle XVI. A la creu s'hi representen en una cara la figura del Crist Redemptor i en l'altra la figura de Maria, envoltada d'àngels, tenint les puntes de la creu unides per ornaments entrellaçats. La llanterna està formada per un fris amb vuit capelletes amb diferents sants a cada una d'elles, entre els quals es pot identificar a St. Miquel, St. Joan, St. Roc i St. Pere. Totes aquestes figures estan ornamentades amb dosserets que dibuixen petites columnes, llaçades, creus, etc. i recolzades sobre una cornisa decorada amb àngels, escuts i motius geomètrics.

L'església parroquial de Santa Maria Magdalena

Foto

L'església parroquial de Santa Maria Magdalena, patrona de la localitat, es va construir a principis del segle XVI. És un edifici construït amb carreus de pedra tallada. A la façana principal s'hi observa la portalada amb un arc de mig punt, amb dovelles; un motiu decoratiu format per dues columnes i un timpà d'estil neoclàssic que emmarquen la imatge de la verge amb el nen i un rosetó amb ornaments geomètrics. L'edifici és d'una sola nau, amb contraforts interiors que encabeixen sis capelles laterals, amb un absis i una absidiola que fa de sagristia. La coberta és de creueria amb clau de volta. Cal destacar les lloses de les sepultures que hi ha al terra del seu interior.

Laberint de blat de moro

Foto

Viu l'aventura: 

El primer laberint de blat de moro a les comarques de Lleida. El laberint de blat de moro és un espai on es troba un seguit de camins, alguns sense sortida, alguns que fan anar enrere,... dibuixats entre rengleres de blat de moro que no ens deixen veure més enllà, ... serem capaços de trobar la sortida? 

El laberint compta amb una extensió aproximada de fins a 3 hectàrees, ofereix més de 2 km de passadissos i posa a disposició dels visitants un mirador de fusta de 6 m. d'alçada per poder veure els camins del laberint.

Dates d'obertura:

Normalment des de meitats/finals de juny fins a meitats/finals de setembre.

Què cal portar?

Calçat i roba còmoda, gorra per protecció del sol, llanterna si es visita de nit. També es recomana portar el mòbil (mai se sap!)

 

A més a més, la finca ofereix la possibilitat de fer-hi estada en un parell d'allotjaments amb piscina:

Cal Tonet: de 4-7 places

El Colomar: de 2-5 places

RECOMANAT A TOTS ELS PÚBLICS. ABSTENIR-SE CLAUSTROFÒBICS!

 

Afores, s/n (camí de la Fuliola)

25334 Castellserà

Tel. 973 402 045

E-mail: info@masiaesperanca.com

Web: www.masiaesperanca.com

1 · 2 ...   »
Cercador

Ajuntament
Totes les administracions

Destacats

Mapa Web